Q&A

Nutricionizam

Nutricionističko savjetovanje namijenjeno je svim osobama koje žele poboljšati svoje prehrambene navike, provjeriti kvalitetu svoje prehrane, prevenirati kronične nezarazne bolesti, educirati se o prehrani, uskladiti prehranu sa životnim stilom posebice ako je on specifičan (noćne smjene, rad na brodu ili u inozemstvu). 

Nutricionističko savjetovanje se preporuča osoba koje imaju problema s regulacijom tjelesne mase, zdravstvene poteškoće koje zahtjevaju dijetoterapiju (kardiovaskularne bolesti, tegobe probavnog sustava, bolesti štitnjače, alergije…), osobama sa specifičnim potrebama kao što su sportaši, trudnice, dojilje ili osobe koje su na određenim prehrambenim režimima kao što su vegetarijanci i vegani.

Suradnja s nutricionistom nije za osobe koje se nisu spremne angažirati i aktivno raditi na promjeni životnih navika. Ovaj program prehrane nije za one koji očekuju brze rezultate preko noći. U sklopu programa prenijeti ću vam svo svoje znanje, program maksimalno prilagoditi vašim potrebama i mogućnostima, motivirati vas i podržavati ali rezultati zahtjevaju vrijeme, rad i ustrajnost.

Učestalost konzultacija i trajanje procesa ovisi o vašim specifičnim ciljevima i potrebama. Nekim klijentima je potrebno jedno savjetovanje kako bi poboljšali prehranu a nekima su potrebne redovite kontrole kroz određeni period i programi prehrane kako bi došli do svog cilja. Zajedno definiramo period suradnje ovisno o vašim potrebama i mogućnostima.

Klasična vaga  ne daje podatak o udjelu masnog tkiva, mišićne mase, koštanog tkiva i vode u tijelu te nije najbolji pokazatelj stanja. Praćenjem samo broja na vagi možemo imati krivu predodžbu o stvarnom stanju.Primjerice treningom snage dolazi do porasta mišićne mase koja je teža od masnog tkiva pa se možemo dovesti u zabludu da smo se udebljali. Indeks tjelesne mase također nije dobar pokazatelj za sportaše jer zbog povećane mišićne mase može ukazivati na prekomjerenu tjelesnu masu.

U sklopu svih programa prehrane klijenti dobiju plan suplementacije. Ukoliko vam je potreban samo plan suplementacije javite nam se na info@martinadadic.com.

Ne. Plan prehrane sadrži jednostavna i brzo gotova jela a sve namirnice su sezonske te iz vašeg podneblja.

Naravno da je. Ako imate puno obaveza u danu i osoba ste koja ne može/ne želi odvajati puno vremena za brigu oko hrane svejedno možete imati kvalitetnu prehranu. Potrebno je samo naučiti organizirati svoju prehranu, napraviti pametniji izbor prilikom odabira hrane te svladati kako jednostavno i brzo pripremiti hranu. 

Proces mršavljenja je individualan za svaku osobu. U sklopu nutricionističkog pregleda definiramo koliko kilograma je potrebno smršaviti u kojem vremenskom roku i kojim tempom uz postavljanje realnih ciljeva.

Kontaktiraj me

    Prijavi se na newsletter